Treballem la sobirania alimentària

La Cooperativa vol ser una eina de país. Contribuir, des del model cooperatiu i amb criteris de banca ètica, en el finançament de projectes que ens ajudin en un desenvolupament sostenible. 

En matèria alimentària ens hem proposat conèixer i contribuir als projectes que treballin per la sobirania alimentària.  Que, respectuoses amb el medi ambient, i des d’una òptica de creació de llocs de treball estables i de qualitat, els projectes desenvolupin la sostenibilitat de la producció agrària i ramadera. 

Estem oberts a les propostes. 

El passat 9 de setembre ens varem reunir amb els impulsors del projecte Km0Cat, fet al costat de casa, una iniciativa de l’Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) per a promocionar la compra i el consum de productes agrícoles i ramaders de proximitat produïts a Catalunya.

La iniciativa es basa en projectes semblants que estan tenint gran èxit en països desenvolupats del nostre entorn, com són el Regne Unit, França o Itàlia, i recull la tradició estesa a Catalunya d’anar al mercat a comprar els productes alimentaris directament als productors.

La presidenta, Rosa Pruna, ens va explicar les diverses eines que ha establert Km0Cat, fet al costat de casa per assolir la materialització dels objectius primordials de la seva existència, a mode de pilars:

  • Botiga pròpia a internet
  • Xarxa de distribució pròpia
  • Sistema logístic propi
  • Assessorament
  • Servei a l’usuari

Trobareu més informació a l’enllaç: https://www.km-0.cat/